САС освободи срещу гаранция подкупен граничар
САС освободи срещу гаранция подкупен граничар / netinfo

Състав на Софийския апелативен съд потвърди паричната гаранция от 2000 лева спрямо граничния полицай от ГКПП-Илинден Димитър Пирнарев. Уличеният в предлагане и получаване на подкуп Димитър Пирнарев бе арестуван преди седмица, но окръжните магистрати в Благоевград не уважиха искането на прокуратурата за задържане под стража и държавното обвинение в Пиринско протестира в срок определението на съдия Татяна Андонова.

По данни на прокуратурата, Пирнарев се ползвал сред колегите си на граничния пункт с имиджа на "играч". Държавното обвинение с категоричност твърди, че 40-годишният Пирнарев е поискал от Михаил Дузов от село Дорково сумата от 300 лева, срещу услугата да го пропусне безпрепятствено в Гърция, въпреки че имал забрана за напускане на страната.

Второто обвинение срещу Димитър Пирнарев е по член 304 от Наказателния кодекс. Той е уличен в предлагане на подкуп от 1300 лева на районния прокурор в Гоце Делчев Костадин Сулев. Именно Сулев е дал показания срещу граничния полицай, с когото се познавали повече от десет години. От прокурора Пирнарев поискал да вдигне запор върху автомобил "БМВ", иззет по водено дознание в Гоце Делчев.

Други новини от Благоевград