Гласят два нови фестивала в Царево
Гласят два нови фестивала в Царево / praetorianphoto.com

Фестивал на спортните танци и хип- хоп и „Странджа моя люлчина” са двата фестивала, които Община Царево подготвя за новия туристически сезон.

Вторият е инициатива на читалището в черноморския град. Международният фолклорен фестивал „Странджа моя люлчина” е отдавнашна идея, но се организира за първа година и е опит за обогатяване на традиционната лятна културна програма.

 В рамките на три дни – 25, 26 и 27 юни, ще бъдат представени фолклорни песни и танци, като идеята е в морския град да се съберат почитатели на фолклора от страната и чужбина. Очаква се да гостуват известни фолклорни ансамбли, танцови състави, групи и хорове за народни песни , оркестри, групи за автентичен фолклор, певци и инструменталисти.

На гостите от чужбина ще бъде предложен петдневен престой и извън фестивалните вечери те ще могат да посетят природни и исторически забележителности в региона и да участват в екскурзии до Истанбул, Одрин и Лозенград. Очаква се гостуващите български и чуждестранни певци, музиканти и танцьори в Царево да са над 500.

Фестивалът на спортните и хип-хоп танците ще се проведе в средата на юли.