Променят движението около „Лъвов мост заради метрото
Променят движението около „Лъвов мост заради метрото / cнимка: Sofia Photo Agency

Във връзка със строителството на метростанцията "Лъвов мост" от втория лъч на софийското метро се въвежда временна организация на движението в участъка на изграждането й, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

От 8.00 ч. утре до 24.00 ч. на 31 декември 2011 г. се забранява влизането на превозни средства в крайната дясна лента на бул. "Княгиня Мария Луиза" в посока Централна гара, между входа за паркинга пред обредната зала "Сердика" и ул. "Козлодуй"; в крайната дясна лента на булеварда в посока бул."Сливница" - между ул. "Козлодуй" и бул. "Сливница", в източното локално платно на бул. "Княгиня Мария Луиза" - между входа за паркинга пред обредната зала "Сердика" и ОББ.

Забранява се и влизането в западното локално платно на булеварда в посока бул. "Сливница" - между ул. "Козлодуй" и бул. "Сливница", като ще бъде осигурена и лента за движение с широчина 3,50 м за достъпа с транспорт на живеещите и работещите там.

От 8.00 ч. утре до 24.00 ч. на 31 декември 2011 г. се закрива съществуващата зона за кратковременно платено паркиране на бул. "Княгиня Мария Луиза" - между ул. "Козлодуй" и бул. "Сливница". Градският транспорт ще се движи в участъка.