Боби Цанков бил убит заради свидетел по делото срещу Маргините
Боби Цанков бил убит заради свидетел по делото срещу Маргините / снимка: Sofia Photo Agency
Боби Цанков бил убит заради свидетел по делото срещу Маргините
25135
Боби Цанков бил убит заради свидетел по делото срещу Маргините
  • Боби Цанков бил убит заради свидетел по делото срещу Маргините

Свидетел по делото срещу Маргините е трябвало да бъде заведен от Боби Цанков на последното заседание по процеса на 13 януари. Цанков е бил убит, за да му се попречи да заведе свидетеля в съдебната зала. Това стана ясно от коментара на заместник-градския прокурор на София Роман Василев в предаването „Седмицата" на Дарик.

Прокуратурата има насока кои са физическите убийци на скандалния радиоводещ, зад това убийство стоят хора, които се опитват да покажат, че могат да бъдат по-силни от държавата, но това няма как да стане, категоричен е Василев: „Имаме свидетели, които трябваше да дадат показания. Точно в този ден покойният вече Цанков трябваше да приведе в прокуратурата едно лице, което да свидетелства, като ние не знаехме кой ще е. Отначало не искахме да се казва, но тръгнаха много спекулации. Няколко пъти съм казвал, че Боби Цанков не е герой и не трябва да го правим такъв. Това, че всеки гражданин може по една или друга линия да помогне и да коментира или да представи лица, които са искали и имат доверие на прокуратурата, да кажат какво е било в определено време, това е истината".

На въпрос дали свидетелят е бил важен, Василев отговори: „Един от няколкото свидетели, които вече са разпитани, но този щеше да е нов. Цанков не ни е помогнал със свидетели преди това, при нас е имало свидетели, той говореше точно за определен нов свидетел".

Роман Василев каза още, че Николай Маринов - Малкия Маргин, който бе обявен за общодържавно издирване, не е напускал страната, но не изключи възможността да не е в България.