Над 2000 лв. за четирите сезона на Димитровград в снимки
Над 2000 лв. за четирите сезона на Димитровград в снимки / netinfo

15 фотографи до момента са изпратили свои снимки за участие в обявения от община Димитровград национален фотоконкурс. „Четирите сезона на Димитровград" е темата му. Възрастови ограничения няма, както и каквито и да е изисквания за професионален фотографски опит или местожителство, припомнят организаторите. Условието е всеки автор да представи до 20 снимки с размери 20/30 см на хартиен, електронен носител или на електронна поща, като посочи информация за обратна връзка и име на работите си, ако има. Важно е да се знае също, че изпратените конкурсни творби няма да се връщат, а община Димитровград запазва правото да ги използва в бъдеще с рекламна цел, дори и ако не бъдат сред класираните.

Наградата за автора на снимката, която ще бъде класирана на първо място, е 1 000 лв. За второ място са предвидени 800 лв., а за трето- 500 лв.

Идеята на фотоконкурса е да събере красиви и качествени кадри от Димитровград във всичките му сезони, като най-добрите творби на фотоизкуството ще бъдат оформени в луксозен албум, информира уредника на градската галерия Надежда Стойнева.

28 юни е крайният срок за предаване на конкурсните работи, припомни тя. Компетентно петчленно жури, съставено от професионални фотографи и художници ще определи победителите във фотоконкурса. Отличените работи ще бъдат представени и в изложба за Празника на Димитровград-  2 септември.