Задържаха опасен убиец, избягал от затвора
Задържаха опасен убиец, избягал от затвора / снимкa: Sofia Photo Agency

Задържан е избягалият затворник Малин Крумов, който излежава доживотна присъда за убийство във Варна, това съобщи за агенция „Фокус" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Крумов успя да избяга от Варненския затвор и след това беше обявен за национално издирване.

Мъжът е задържан в района на КПП - Старо Оряхово в посока Бургас. Той е бягал с такси, което е било спряно на пункта. Полицаите са извършили проверка на таксиметровия автомобил и са установили, че в него пътува Крумов.

В момента, в който убиецът бил изваден от колата и повален на земята, той скочил и побягнал. Около 300-400 метра престъпникът е бил преследван от полицейските служители. Наложило се е полицаите да стрелят два пъти във въздуха, за да го предупредят да спре, той обаче не се е подчинил. Тогава избягалият затворник е бил прострелян в крака и така е задържан, разказа вътрешният министър.

В момента Крумов е в районното управление на МВР в Долни Чифлик - окован и ранен, каза Цветан Цветанов.

Малин Крумов, родом от Пернишко, преди дни беше окончателно осъден от Върховния касационен съд на доживотен затвор без право на замяна. Доживотната присъда е за предумишлено убийство на македонеца Орце Коруновски, извършено през септември 2002 година в заведение в центъра на Варна. Убийството, което стана известно като един от първите публични разстрели в България, е било извършено при условията на опасен рецидив, предумишлено и по начин, опасен за живота на мнозина.