Опасен затворник успя да избяга от затвора
Опасен затворник успя да избяга от затвора / снимкa: пресцентър на МВР

Малин Бориславов Крумов, който излежава доживотна присъда без право на замяна, е успял да избяга от Варненския затвор, съобщават от МВР. Беглецът е обявен за национално издирване. Крумов е изключително опасен и агресивен, предупреждават от полицията.

Издирваният е висок около метър и 80/85 см,с мургав тен, удължено лице, чуплива дълга черна коса, вързана на плитка. Видимо е на възраст 35-40 години. В момента на бягството е бил облечен с черно яке с червени кантове на гърдите и ръкавите, с тъмен анцуг, обут с маратонки  и с тъмна плетена  скиорска шапка.

Всички, които имат информация за издирвания, могат да я съобщят в най-близкото поделение на МВР, или на тел. 166. Анонимността е гарантирана.

Малин Крумов, родом от Пернишко, бе окончателно осъден само преди дни от Върховния касационен съд. Доживотната присъда е за предумишлено убийство на македонеца Орце Коруновски, извършено през септември 2002 година в заведение в центъра на Варна. Убийството, което стана известно като един от първите публични разстрели в България, е било извършено при условията на опасен рецидив, предумишлено и по начин опасен за живота на мнозина.