Пчеларското изложение обяви конкурс за тематична детска рисунка
Пчеларското изложение обяви конкурс за тематична детска рисунка / netinfo

Осмото международно изложение - договаряне "Пчеларство - Плевен 2010" ще се проведе от 12 до 14 февруари. Изложението по традиция се организира от "Партнерс експо" ООД и Областен пчеларски съюз - Плевен под патронажа на Областна администрация - Плевен и Министерство на земеделието и храните.

И този път по време на изложението ще бъде аранжирана тематична пчеларска изложба. За целта "Партнерс експо" ООД и Областен пчеларски съюз - Плевен обявяват международен конкурс за детска рисунка и пластика на тема "Пчеларството - екология и плодородие, пчелният мед - здраве и дълголетие". Възрастовите групи са три: до 5 год., от 6 до 12 год. (вкл.); от 13 до 16 год. (вкл.). Всяко дете може да участва с максимум 2 рисунки и 1 пластика.

Творбите се представят до 26.01.2010 год. в офиса на "Партнерс експо" ООД - България, 5800 Плевен, ул. "Иван Вазов" 10 А, ет. 2, офис 2.

На гърба на всяка рисунка трябва да са написани - три имена, възраст, град, адрес, телефон за връзка и училище/школа. Рисунките трябва да са с размери до 35 см височина/50 см широчина.  За пластиките няма дефиниран размер. Пластиките трябва се изпратят в кутия.

Жури от специалисти и представители на съорганизаторите ще подбере най-добрите рисунки и пластики, които ще участват в традиционна изложба по време на изложението. За най-добрите отличени творби са предвидени награди - грамоти и пчелен мед. Грамотите са осигурени от "Партнерс експо" ООД, а пчелният мед от Областния пчеларски съюз - Плевен.

Наградите ще бъдат връчени по време на изложението.