• Размер на шрифта:

Бизнесдамата Ваня Червенкова: Простила съм на Боби Цанков

5 януари 2010 16:15 | Автор: Мария Йотова

Бизнесдамата Ваня Червенкова: Простила съм на Боби Цанков
Ваня Червенкова © снимка: Sofia Photo Agency  

Бизнесдамата Ваня Червенкова е един от малкото явни врагове на убития Боби Цанков. Тя беше простреляна в главата по времето, когато водеше дело за измама от 50 000 лв. срещу радиоводещия. „Делото е косвена причина за атентата срещу мен, но съм простила всичко", заяви Червенкова плачейки.

Боби Цанков не й е платил определената от съда сума. Делото за стрелбата срещу Червенкова е прекратено.

Ето какво още каза в интервю за Дарик бизнесдамата:

Съобщиха ми, разбрах и наистина много съжалявам, и съм много разстроена, защото знаете, че аз самата съм била жертва на подобно престъпление и смятам, че нито един човек не заслужава подобен край, независимо какво е сторил в живота, независимо в чии интереси е навлязъл. Смятам, че наистина е много дръзко, изпълнено с цинизъм, особено в сегашната ситуация.

Странно е да плачете за човек, за който, според една от версиите, е поръчал покушението срещу вас?

Повярвайте ми, ако всеки от вас го е изживял, може би ще се постави на мое място. Със сигурност Боби не е в списъка на моите приятели. Знаете много добре, че аз водих много тежки дела срещу него цели 5 години. Осъдила съм го преди две години на Висш касационен съд. Боби Цанков ми дължи наистина много пари - не само на мен, а и на много хора. Аз си мисля, че той напоследък прекали с обидните квалификации, прекали с дефинициите, които даде за много хора - независимо дали това са политици, представители на ъндърграунда, но въпреки всичко повярвайте ми, че аз съжалявам, наистина съжалявам. Който и ще да е, дори и за врага си мога да плача, защото знам, че никой човек не заслужава подобна съдба. Предпочитам всеки да урежда сметките си в една такава институция каквато е българският съд. Аз по този начин тръгнах да уреждам сметките си и победих.

Вие вярвахте ли във версията, че той е поръчал вашето покушение?

Откровено ли искате да отговоря? Смятам, че е имал нещо общо, макар и непряко, съвсем косвено.

В какъв смисъл нещо общо?

Хората, които са били мои длъжници, са се притеснили, че щом като за 50 хиляди вкарвам Боби Цанков в ареста и постфактум в съда, представяте ли си за една по-голяма сума те как биха се почувствали. Когато заведох дело срещу Боби Цанков се опитаха някои негови услужливи приятели да ме предупредят да изтегля жалбата си, за което аз съм пуснала насрещна жалба в НСБОП още тогава, преди много години - 2003 година. Смятам, че това е оказало влияние във всички действия, които тогава са извършени срещу мен. Но аз съм човек, много добре знаете, който не само на книга, а най-дълбоко в душата си съм простила на всички.

Ако вие наистина вярвате, че Боби Цанков има нещо общо със стрелбата срещу вас, защо плачете днес?

Казвам не пряко - косвено. Не казвам, че пряко е виновен, но при всички положения делото срещу него оказа някакво влияние на хората, срещу които се канех да заведа дело. Нормално е да плача. Повярвайте ми, аз съм го изживяла всичкото това нещо. Наистина ми е жал, повярвайте ми, защото предния месец знаете, че стреляха срещу жена и 11-годишното й детенце. Този месец стрелят срещу един човек в центъра на София, в една европейска столица. Кажете ми къде го има това? Искам да ми кажете една европейска столица, в която стават толкова много и показни убийства. Няма го това, дори и Коза ностра не го правят по този начин. Ние хората не заслужаваме това. Наистина мога да кажа само това.Етикети: Ваня Червенкова, Боби Цанков, убиха Боби Цанков

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »
#16

димитрина - 10.10.2014 г. 22:27:19

Хора тази жена не е никоя. От едно село край Варна е - никакъв произход, никаква бизнес дама, майка и е психично болна. Лъже и за това, че е собственик на Интеркапитал Груп АД. Вижте удостоверението и за регистрация в АВ на тази фирма. Делът и е от ипотека на единственият и апартамент. Не стига, че парите и са от това да е държанка на руснаци и със циркове си прави фалшив пиар.

#15

бочката - 02.10.2010 г. 16:58:33

Казвате има съд,ама законодателството къде ли се е скрило....???Не случайно се убиват и се изчистват взаимно,ако не се навлиза в големите и мътни води,не би имало и такива идиотщтини.....Който е много алчен и иска много,до никъде май не стига и краят е много,жалък......не само материалните нещта,могат да направят човек щтастлив,нали???

#14

....... - 07.07.2010 г. 11:35:24

Този травестит Ваня Червенкова няма ли най-накрая да я прибере полицията.
Прави се на жертва пред медиите ,а си разиграва коня и се прави на мутра поръ4вайки да пребият всеки дръзнал да и се противопостави на виждането и и мнението и.
Затова ще я бия и стрелят.Има поговорка "Да бе мирно седяло,не би 4удо видяло"
Та и тя ако е стока и си седи на гъза ,никой няма да я зака4а.Отвратителен изрод е

#13

az - 07.01.2010 г. 09:13:36

И какъв е бизнесът на тази дама, защо никой никъде не е написал.. Или и тя като останаите не и чиста работата, щом само с престъпници се набърква.

#12

Чоко - 06.01.2010 г. 16:28:53

Преди или след като го убиха му е простила?

#11

Tina - 06.01.2010 г. 14:30:58

Дразня се на водещата и на себе си, че продължавам да я слушам, но понякога гостите са интересни. С много високо самочувствие е, с какво право обижда гостенката си, че е глупава, че е алчна? Да не иска нещо нейно да вземе? Прекалено арогантно се държи.

#10

Aman - 06.01.2010 г. 13:31:57

Защо Боби Цанков е толкова важен, че втори ден ни заниамвате с него?!Това момче е имало проблеми. Измамник, лъжец, фантазията му яко работела, а устата му още повече! Намерил си е майстора!
Жена му като се е омъжвала е знаела с какъв човек се сродява! Стига сте я жалили! Венета Райкова си изкриви противната мутра да реве,размаза си грима, че горкичкият Боби не могъл да купи книгата, която тя му препоръчала за бремената му женичка!
Защо никой не жали хората,които са си загубили апартаментите заради този измамник?!

#9

.. .. - 06.01.2010 г. 13:24:02

Ужасяващо!
НЕ ПРОЩАВАЙТЕ НА КИЛЪРИТЕ СИ ! НИКОГА НЕ ИМ ПРОЩАВАЙТЕ! ПРЕСЛЕДВАЙТЕ ГИ СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА! ЗАЩОТО, РАНО ИЛИ КЪСНО ВИНАГИ СЕ ЗАВРЪЩАТ ! ВЯРВАЙТЕ ПОВЕЧЕ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ! ВЕЧЕ ИМАТЕ ПЪЛНО ОСНОВАНИЕ ДА Й ВЯРВАТЕ !

#8

МАМИ - 06.01.2010 г. 11:48:24

Ние ли сме глупави, че не можем да проумеем какво говорят или наистина те са .

#7

До 2 - 06.01.2010 г. 10:06:04

Мила, ти си много права, но в света, в който е решил да се движи тоя човек, и това, което четем в пресата ни позволява да го мислим, в тоя свят няма съд и присъда, в тоя свят има само саморазправа, там става дума за много пари и власт, там цари законът на джунглата. В Ротердам, чета днес, един тон кокаин хванали на пристанището, представяш ли си колко пари прави това и колко хора щяха да си напълнят джобовите и колко хора щяха да направят нещастни с тоя наркотик? Та това не са историите на средния българин, затова аз не плача и не оплаквам никого. Щях да плача за тоя , който случайно минавайки на пътя му , беше намерил нелепа смърт случайно. Но в средата на човека за който става дума , смъртта е предвидуема.

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Приказват си трима дядовци: - Аз като умра, искам да ме погребат. - казал първия. - Аз пък да ме кремират. - продължил втория, а… Виж още