Ученици получават допълнително професионално обучение по проект
Ученици получават допълнително професионално обучение по проект / netinfo

Проект на стойност 50 071 лева стартира в Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри"  в Сливен. Финансовите средства  са осигурени от Европейския Социален Фонд 2007-2013 г. Наименованието на проекта е „Професионално образование чрез взаимодействие между училището и бизнеса" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

Целта на проекта е подобряване качеството на обучение на учениците, чрез създаване на механизъм за допълнителна професионална подготовка в реални работни условия. Улесняване прехода  училище - работно място за повишаване на възможностите за успешна реализация на трудовия пазар. Това съобщи пред Дарик директорът на учебното заведение Добри Маргенов.

65 ученици в продължение на 8 месеца ще работят в базите на фирми-партньори по проекта. Всеки от тях ще работи по 6 часа дневно, два пъти седмично. В проекта е включено и заплащане за практикуващите ученици и те ще получават по 10 лева дневнo и работно облекло. След приключване на проекта учениците ще получат удостоверение за допълнително професионално обучение на реално работно място.

Проектът приключва през месец юни 2010 година.