Бебе на 2010 година стана Василена от Плевен
Бебе на 2010 година стана Василена от Плевен / netinfo
Бебе на 2010 година стана Василена от Плевен
24782
Бебе на 2010 година стана Василена от Плевен
  • Бебе на 2010 година стана Василена от Плевен

Василена Димова Андреева стана първото бебе на 2010 година. Името й беше изтеглено чрез жребий в присъствието на журналисти в София.

Василена е родена в 00.01 часа на 1 януари в Акушерската клиника на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен. Бебето се появява на бял свят с тегло 4.250 кг и ръст 53 см. От пресцентъра на университетската болница допълват, че от вчера малката принцеса е в дома си, на естествено хранене е и се чувства добре, според майка й – 32-годишната Мариела Андреева. Тя добави, че е радостна от получения неочакван приз и се надява късметът винаги да съпровожда дъщеря й. „Не очаквах да спечелим. Много съм благодарна на екипа, който ми помогна да родя – д-р Веселин Пенков, д-р Димитрова, на акушерките Петкова и Цакова”, каза тя.

Малката Василена явно не е имала търпение да поеме въздух, тъй като се е родила само за 20 минути, сподели още майка й. Тя била силно притеснена, че родилният процес започнал точно в Новогодишната нощ, но опасенията й били разсеяни бързо от професионалната грижа и помощ, която получила в Университетската болница в Плевен.

Василена стана първото бебе на 2010 година в кампанията, организирана за единадесети пореден път от сп. "9 месеца", каза за Дарик главният редактор на изданието д-р Антония Григорова. И докато първите кампании са били ориентирани към стимулиране на раждаемостта в страната, то сега вече се акцентираме и обръщаме внимание на отговорното родителство, допълни още д-р Григорова. Тя издаде и новина в аванс - екипът на списанието ще бъде в Плевен на Бабинден, за да връчи медальона на малката Василена за първо бебе на 2010 година. Разговорът с д-р Антония Григорова чуйте в звуковия файл.