Дъщерята на Джони Холидей опита да се самоубие
Дъщерята на Джони Холидей опита да се самоубие / снимка: Reuters

Неуспешен опит за самоубийство направи Лора Сме, дъщерята на най-голямата рокзвезда на Франция Джони Холидей. Тя си била приготвила коктейл от лекарства и алкохол, оставила е и писмо до баща си и брат си, в което обяснява причините, заради които иска да посегне на живота си. Дъщерята на Холидей от брака му с актрисата Натали Бай се намира в парижка болница, няма опасност за живота й.

Само преди два дни 26-годишната Лора Сме, която е една от най-успешните актриси на Франция, за първи път проговори за медицинските проблеми на баща си пред вестник "Журнал дьо Диманш", отбелязва БГНЕС. Сме е приятелка на Жюлиян Делажу, брат на злополучния хирург на Холидей, който в края на ноември направи операция от дискова херния на певеца, довела до остра вътрешна инфекция. След този инцидент хирургът бе подложен на жестока критика и бе нападнат на улицата. 66-годишният Холидей замина за втора операция в Лос Анджелис, където дори беше поставен в изкуствена кома заради тежкото му следоперативно състояние. В интервюто си Лора Сме твърдеше, че не обръща внимание на публикациите и единственото нещо, от което се вълнува, е здравето на баща й.

Последният етап от турнето на певеца, което беше планирано от 8 януари до 13 февруари 2010 г., беше отменено. "Решението беше взето, след като лекари дадоха своето мнение, потвърждавайки временното неразположение на Холидей", уточнява компанията Jean-Claude Camus Productions в комюнике. Малко преди изписването си от болницата, Джони Холидей и съпругата му Летисия решиха да подадат граждански иск срещу д-р Стефан Делажу, който извършил операцията, както и срещу Международната клиника Парк Монсо. "Целта на процедурата е съдебната система да ангажира независими експерти, които да извършат разследване. То трябва да установи обстоятелствата около операцията от 29 ноември и дали те са отговаряли на правилата на медицината", се казва още в съобщението.

Международната клиника Парк Монсо, която се намира в един от скъпите квартали на Париж, отказа коментар, но адвокат на Делажу приветства иска и заяви, че клиентът му е убеден, че разследването ще докаже невинността му.

Певецът беше изписан от болницата в Лос Анджелис в навечерието на Коледа. Джони Холидей беше определен за любимата личност на французите през 2009 г. в анкета на френския в. "Паризиен" и радио RTL, в която участваха хиляди техни читатели и слушатели. Рок звездата получи 27,5% от гласовете.