Монтана си избра нов треньор
Монтана си избра нов треньор / Дарик Враца

Атанас Джамбазки е новият старши треньор на Монтана. Това е повторното му завръщане на стадион "Огоста" след есента на 2007-ма година. "Бързо се разбрахме с ръководството на Монтана. Това са хора, с които се работи лесно. Целта е отборът да се представи по -добре от есента", уточни Джамбазки. С Джамбазки на стадион "Огоста" идва Георги Станков, който заедно с Дилян Иванов ще му помагат.

Треньор на вратарите ще е Калоян Чакъров. Той е шампион с Етър /Велико Търново/ през 1990/91 година, а през последните 6 години е бил футболист и треньор в Италия. "Ще се опитам да предам натрупания ми опит, като състезател и треньор. Определено за мен идването в Монтана е крачка напред, за да мога да се докажа и в България", уточни Чакъров.

"Имахме голям избор за треньор, дори и от чужбина, но в крайна сметка се спряхме на Джамбазки. Доверяваме се на този млад и амбициозен екип", уточни кметът на Монтана Златко Живков. В първия си престой на стадион "Огоста" Атанас Джамбазки пое отборът на дъното на таблицата в "Б" група. "Тогава Джамбазки наложи сурова дисциплина, показа здравата си ръка и вдигна момчетата, надявам се това да стане и сега" каза още Живков.

Целта поставена пред новия спортно-технически екип е класиране на 7-8 място. Договорът с Монтана на Атанас Джамбазки е до края на първенството с опция за още една година.