Благоевград

Представиха новия началник на РИО-Благоевград

21 декември 2009 14:49 | Автор: Елина Христова

Представиха новия началник на РИО-Благоевград
Ивайло Златанов - началник на РИО - Благоевград © снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова  

Новият началник на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Ивайло Златанов днес бе официално представен пред екипа и медиите от представители на Министерството на образованието, младежта и науката - Тина Велева, главен експерт в Дирекция "Координация и контрол на средното образование", и Антон Станков - директор на Дирекция "Човешки ресурси".

Златанов застава на мястото на досегашния началник на образователния инспекторат Огнян Соколов, чиято ръководна дейност бе обект на цялостна проверка от просветното ведомство. На въпрос за резултатите от инспекцията Антон Станков обяви, че са констатирани определени слабости, с които ще запознае новия началник, но не пожела да издаде повече подробности. Надявам се в бъдеще да се подобри качеството на образованието в региона, каза още Станков. По думите му Огнян Соколов е подал заявление за освобождаване от длъжност по взаимно съгласие.

Ивайло Златанов встъпва официално в длъжност утре. Той ще ръководи Регионалния инспекторат по образованието до провеждането на конкурс. Постът, който Златанов оваканти като директор на V СОУ "Георги Измирлиев", ще се поеме временно от един от двамана му досегашни заместници - Мария Тричкова и Даниела Цветанова. Коя от двете обаче ще поеме ръководната длъжност ще стане ясно до дни.

Надявам се V СОУ да продължи възходящия си ход на развитие и да привлича знаещи и можещи млади хора, заяви Златанов, който подчерта, че ще разчита на подкрепата на досегашните си колеги от учебното заведение.

Ивайло Златанов е в системата на образованието от 1991 г., на V СОУ "Георги Измирлиев" е директор от 2004 г. Женен е, с едно дете.Етикети: Огнян Соколов, Ивайло Златанов, РИО, Министерство на образованието

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#3

Василев - 04.02.2010 г. 19:16:11

Как ли ще работи новия началник с директорите на училища ,поставени и държани от О.Соколов /рушветаджия , некадърник и финансов предстъпник / с години ? Ако не си очисти терена около него и не махне доста от директорите ...ще си бъде пак същото...Но все пак успех в прочистването !!!

#2

Иванов - 22.12.2009 г. 01:03:26

Е най-накрая да сложат качествен човек да ръководи и контролира образованието! Браво че махнаха този нагаждач Соколов. Успех на новият шеф!!!

#1

учител - 21.12.2009 г. 16:31:40

Успех и на добър час!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още