Ловешко училище реализира 11 извънкласни дейности по проект „Свят”
Ловешко училище реализира 11 извънкласни дейности по проект „Свят” / netinfo

Със заключителна пресконференция днес приключи проектът „СВЯТ - Свободна, важна, яка територия" на ловешкото Основно училище „Васил Левски". Проектът се финансира по ОП „Развитие на човешките ресурси" чрез Министерството на образованието, младежта и науката. Средствата са по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  «Да направим училището привлекателно за младите хора» .

В рамките на проекта се реализираха единадесет дейности, организирани в следните извънкласни форми - Европейски граждани, школа „Математика и информационни технологии", школа „История за всички", школа „Млад художник", „Приложно изкуство", Спортен клуб и др. Всички те работиха за подпомагане на личностното развитие и осмисляне на свободното време на учениците, казаха организаторите.

Проектът обедини усилията на ръководството на училището, учители, родители, институции и партньора Сдружение „Знание" за постигане на по-добри резултати в учебния процес и извънкласните форми. Изводът, който се наложи при реализацията на проекта е, че за превръщането на днешните деца в активни граждани утре са необходими усилия и инициативи, които да формират ангажираност и свобода на избора на дейности в учебно и извънучебно време. Извънкласните дейности в училище обогатяват и мотивират децата за повече успехи в учебния процес. Многообразието на извънкласни форми в проект СВЯТ е отговор на разностранните интереси на учениците.

Всички ученици, посещавали занятието по отделните  дейности получиха грамоти за участие в избраната от тях извънкласна форма. Усвоени са 98,4 % от бюждетните (49886.64 лв.) средства на проекта.