Enel Cuore с 58 000 евро дарение за болни деца и възрастни
Enel Cuore с 58 000 евро дарение за болни деца и възрастни / netinfo

„Света София" е единствената специализирана болница за рехалибитация на деца с церебрална парализа в България. Тя е собственост на столична община, разполага с модерни технологии за рехалибитация и е с отлично подготвен екип.

„За съжаление болницата ни разполага със 120 легла, тоест - не е достатъчна да покрие нуждите на цялата страна", коментира в Стара Загора директорът на болница „Света София" д-р Иван Чавдаров и призова местната власт да изгради такъв дом и в Старозагорско.

„Здравната каса поема твърде малка част от лечението на болните деца.„Един курс на лечение струва между 300 и 600 лева. Голяма част от семействата в България не могат да си го позволят. Затова съм изключително благодарен за дарението, което направи Еnel Cuore", каза още д-р Чавдаров.

Днес Еnel Cuore дари 58 000 евро на фондация „Помощ за благотворителността".
Сумата ще подпомогне подобряването на условията на живот на възрастните хора в три старозагорски села Искрица, Медникарово и Обручище и лечението на деца, болни от церебрална парализа. По медицински критерии и според доходите на семействата вече са подбрани 30 деца. С помощта на Enel Cuore ще бъдат осигурени до три курса за процедури в Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа „Св. София".