Селища в Русенско и Разградско останаха без ток
Селища в Русенско и Разградско останаха без ток / снимка: БГНЕС

Населени места в Русенска област останаха без ток тази нощ заради силния вятър. По информация на Гражданска защита, електрозахранването е прекъснато след 23 часа в осем села - Ново село, Долно Абланово, Голямо Враново, Малко Враново, Стамболово, Кошарна, Пепелина и в част от Юделник. Авариите са били отстранени и електрозахранването възстановено.

Прекъсване на елекричеството е имало също в град Мартен и село Сандрово. За близо половин час без ток остана град Русе снощи. Прекъсването на електрозахранването беше между 23.00 и 23.30 часа.

8 от 14-те населени места в община Самуил са без електричество от сутринта, съобщиха от "Гражданска защита", Разград. Заради студа и поледицата са аварирали далекопроводи в региона, екипи на Е.ОН работят за отстраняване на повредите.

Учениците от три населени места в Разградско няма да ходят на училище, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование. В тези села са закрити учебните заведения и школски рейсове возят децата до средищни училища. Заради поледицата обаче рейсовете не стигнали тази сутрин до Мортагоново, Духовец и Иван Шишманово, те трябвало да откарат учениците съответно до Разград, Исперих и Веселец. Общо 120 са децата, за които няма да има учебни занятия днес.