19 кандидата за четири язовира в Севлиево
19 кандидата за четири язовира в Севлиево / netinfo

 

Изключително голям интерес предизвика публичния търг за отдаване под наем на четири язовира в община Севлиево. Кандидатите бяха 19, като най-много - 10, наддаваха за водното съоръжение в Търхово. За язовира в Добромирка кандидатите бяха пет, а за тези в Шумата и Столът - по двама.

 880 лв. без ДДС достигна месечният наем на язовира в землището на с. Търхово. Наддаването за него започна едва от 140 лева и стъпка на наддаване 10 лв., но кандидатите за стопанисването му усилено наддаваха и сумата набъбна до 880 лв. Това бе и най-високата постигната на търга цена. Голямо наддаване имаше и за язовир „Балаклъбунар" в землището на с. Добромирка. Началната цена на водното съоръжение бе 180 лева, а стъпката на наддаването - 15 лв. Тук най-високата цена бе 735 лв. 
 

Значително по-малки нива достигнаха останалите два язовира в търга. Водното съоръжение в землището на с. Столът ще струва месечно на новите си наематели 16 лв., а за язовира в Шумата месечната вноска ще бъде едва 9,50 без ДДС.

 От Община Севлиево съобщиха, че завишаване на първоначалната наемна цена в пъти не е изключение, що се отнася за общински язовири.

 По решение на Общинския съвет водните съоръжения ще бъдат отдадени под наем за пет години.