Благотворителен базар в Дряново
Благотворителен базар в Дряново / Darik news

Коледно тържество с благотворителен базар под мотото "Предколедна наздравица, за мир и благодат!"  се  организира утре в Дряново. Организатори на събитието са Община Дряново, Народно читалище "Развитие", читалище "Дряновска пробуда", читалище "Върбан Генчев" - Царева ливада, "Христо Ботев" в село Гостилица, Районната организация на слепите хора - Дряново, Сдружение с нестопанска цел "Пчела" - Дряново, Сдружение "Дружество за социално подпомагане", Сдружение "МОГА" и Младежки клуб "Българи".

Сред експонатите са ръчно изработените коледни картички, рисунки, сурвакници, вкусни изсушения от мед и пчелни продукти, питки, тиквеници, баници и др.

Набраните средства по време на базара и концертът от 17,30 ч. ще бъдат предоставени на Дневния център за деца и възрастни с увреждания.

Така събраната в дарителницата сума утре вечер ще бъде предоставена на касиера  и на логопеда в Дневния център. Средствата ще се използват за проектирането на нова сграда на центъра, обяви управителката му Румяна Аврамова.

Благотворителният базар ще започне в 16 ч. във фоайето на Културния дом в града.