Добричка детска градина спечели отличие с европейски проект
Добричка детска градина спечели отличие с европейски проект / netinfo

Знак на Програма „Коменски" и сертификат за качество  получи ЦДГ„Първи юни" №17 в Добрич  за работата си по Европейски проект „Еднопосочен билет за страната на сънищата", който се реализира в детското заведение от 2005 до 2008 година. Отличието бе връчено лично от директора на Център за развитие на човешките ресурси - София по време на организираните в Бургас Дни на програма „Коменски".

Сертификатът за качество е в категория „За широко въздействие на проекта" и е признание както за отлично реализирани идеи и дейности на проекта, така и за обществената му значимост.Презентацията на самия проект, както и организирания щанд с негови продукти по време на форума, предизвика интерес както от присъстващите учители и директори на учебни заведения от цяла България, така и от организаторите на събитието.

Наградени бяха 15 учебни заведения от страната, от които само една детска градина - тази от Добрич. Отличието получиха директорът на детската градина Валентина Русева и учителката Емилия Маринова. Презентацията на проекта е публикувана в сборник „Добри практики" на Програма „Учене през целия живот" към Център за развитие на човешките ресурси".