Откриха Ресурсен кабинет в габровско училище
Откриха Ресурсен кабинет в габровско училище / netinfo

Ресурсен кабинет вече работи в габровското училище „Райчо Каролев". В него се обучават децата със специфични образователни потребности, обясни директорът Снежана Сидерова. В училището такива деца са седем, във всички етапи на средното образование. Целта е да се създаде по-приятна обстановка на учениците, с помощта на ресурсните учители, да работят индивидуално. За всяко дете има назначен екип, в който влизат класният ръководител, ресурсен учител, в някои случаи логопед, както и психолог.

Кабинетът е създаден по изискванията на новия Правилник за прилагане на Закона за народната просвета за създаване на достъпна среда за обучение на децата. Инициативата за създаването му е на училището, Ресурсния център и на Сдружение за деца с интелектуални затруднения.

Ресурсният кабинет се намира в неизползвано досега помещение на първия етаж  и с доброволен  труд на четирима колеги беше боядисан и превърнат в уютна стая, обясни Сидерова. Обзавеждането е по спечелен проект на Сдружението за деца с интелектуални затруднения.