В Балчик набират средства за деца с церебрална парализа
В Балчик набират средства за деца с церебрална парализа / netinfo

Кметът на Балчик Николай Ангелов обявява началото на дарителска кампания за набиране на средства, които да подпомогнат родителите на деца, болни от церебрална парализа в общината. Благотворителната акция е с мото "За една детска усмивка". Тя е инициирана от ръководителите на творчески колективи от Белия град и е подкрепена от община Балчик и Ротари клуб-Балчик. За целта е отпечатана коледна картичка, която ще се дава на всеки, дарил средства за болните деца. Картичката е нарисувана от 11-годишната Наталия Ганчева от ОУ "Г.С.Раковски" в с.Сенокос.

Светлините на коледната елха в центъра на Балчик ще бъдат запалени тази вечер. В празненството ще участват творчески състави от Общинския детски комплекс, детските градини в града и Духов оркестър - Добрич.

Поредицата от празнични прояви включва хорови концерти, обща изложба на балчишките художници, експозиция на картички и кулинарни специалитети. Кулминация на благотворителната акция ще бъде общоградски концерт на любителските състави от града, който ще се проведе на 22 декември. По време на всяка една проява от културния афиш ще бъдат събирани средства за благотворителната кампания. Тя ще завърши на 31 декември, когато балчиклии ще посрещнат заедно новата 2010 година. Резултатът от инициативата ще бъде обявен в първите дни на следващата година.