6 детски градни сътвориха рисувателна книжка
6 детски градни сътвориха рисувателна книжка / netinfo

Детската рисувателна книжка "Здраве и движение в детско забавление" ще бъде представена в 10.30 часа в Регионална библиотека „дора Габе". Книжката съдържа страници за оцветяване, стихове и правила за здравословен начин на живот и екологосъобразно поведение. Творбата е дело на екипите на 6 детски градини, които членуват в "Добричко училищно настоятелство".

Това е заключителният етап от проекта "Здраве и движение в детско забавление". Чрез него децата овладяха знания за опазване на собственото си здраве и за здравословен начин на живот. Цел на проекта бе и формиране на непримиримост към замърсяването на жизненото ни пространство.

Партньори в проекта са община Добрич, Центърът за защита на природата и животните, Регионално горско стопанство - Добрич, Регионална библиотека "Дора Габе". В шестте детски градини - "Бодра смяна", "Дора Габе", "Приказен свят", "Весела","Звънче" и "Любимка" се проведоха и интересни педагогически ситуации, в които над 960 деца получиха знания за билките и тяхната полезност за хората и за това какви опасности крие природата, когато не се грижим за нея.