Враца

Постоянно полицейско присъствие искат по селата в община Хайредин

3 декември 2009 15:47

Постоянно полицейско присъствие искат по селата в община Хайредин
По време на срещата  

Работна среща в село Хайредин проведе днес директорът на ОД на МВР Враца главен инспектор Росен Иванов с ръководството на общината, кметове и кметски наместници от всички селища в състава на общината, както и представители на други институции-образование,социални дейности. Кметът на Хайредин  Радослав Стойков определи като основен  проблем домовите кражби в някои от  селищата  на  общината, а най-тревожна е ситуацията в село Рогозен /1200 жители/, където живее компактно ромско население, голяма част от което е без работа и се препитава чрез кражби.

Тотална сеч на дървета на територията на цялата община е друг основен проблем. Според Радослав Стойков това е сеч в промишлени количества с цел търговия, а не толкова за огрев на домакинствата.

Кражбите на каруци, колелета, шофирането на МПС-та от неправоспособни водачи, които управляват стари и технически неизправни автомобили, тези явления бяха определени от кметовете на селищата, като постоянни и тревожни, правещи  живота на хората несигурен.

Всички кметове пожелаха в селата им да има постоянно полицейски присъствие, като е желателно младши полицейските инспектори да са жители на съответното село. Практиката показва, че село, в което полицейския инспектор е местен, кражбите и посегателствата са в по-малки размери. Директорът на ОД на МВР Враца Росен Иванов обеща да бъдат разглеждани приоритетно кандидатурите на кандидати, които живеят в съответното селище.

Кметът на общината Радослав Стойков каза, че е доволен от досегашната работа между МВР и местната власт, а срещата е допринесла за изясняване на проблемите на хората.Етикети: полиция, Хайредин, Враца, полицейско присъствие

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#1

Mixailovo - 18.09.2011 г. 23:40:49

g. Stoikov za6to se se6tate sega sled 4 godini

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Двама приятели водели дълъг и продължителен разговор по класическата тема секс. По едно време се усетили, че прекаляват. – Хайде да сменим темата. – Добре.… Виж още