Сър Елтън Джон идва за първи път в България
Сър Елтън Джон идва за първи път в България / Sofia Music Enterprises

6 юни е първата важна дата в концертния календар за следващата година. Това е датата за първото шоу на Сър Елтън Джон в България. Новината съобщиха официално организаторите от Sofia Music Enterprises.

Концертът на един от най-великите артисти, които музикалната история познава, ще бъде на стадион "Локомотив" в София и е част от Arena Muzika 2010. Билетите за шоуто на 6 юни 2010 ще се продават от 7 декември, а цените са между 60 и 150 лева. В мрежата ще бъдат пуснати и ограничено количество ВИП билети, които ще струват 200 лева.

Заради елитния характер и впечатляващата визия на шоуто, за първи път у нас зоната на терена пред сцената ще бъде обособена като специален сектор със седящи места. Това е причината капацитетът на стадиона да бъде ограничен до 20 000 души. Билетите могат да бъдат купени от Билетния център на НДК, от касите на Тикетпро България и онлайн на адрес www.ticketpro.bg.

Сър Елтън Джон е един от най-успешните музиканти, брилянтен британски композитор, текстописец и изпълнител, направил много за световната музика. Богатият тенорен глас, оригиналното госпел звучене на пианото, чувствителните оркестрални аранжименти са негови запазени марки.

През 2004 списание Rolling Stone нарежда Елтън Джон на 49-то място в класацията си на стоте най-велики музиканти на всички времена.

През своята 40-годишна кариера той има продадени над 200 милиона записи, което го нарежда сред най-успешните артисти на всички времена. Сингълът му Candle in the Wind е продаден в над 37 милиона копия, което превръща песента в най-продавания сингъл в историята на музиката. Сър Джон има над 50 хита в Топ 40, в това число седем последователни първи места в класацията за албуми на Съединените щати. Носител е на пет награди Grammy, наградата на Филмовата академия на САЩ, Златен глобус и Tony.

Повече за първия концерт на Сър Елтън Джон в България чети в Zar.bg

Сър Елтън Джон идва за първи път в България
netinfo