Форест Уитакър откри бала на дебютантките в Париж
Форест Уитакър откри бала на дебютантките в Париж / снимкa: БГНЕС

Облечени в елегантни рокли, наследнички на бизнесмени, политици и творци от целия свят участваха в традиционния бал на дебютанките в Париж, състоял се тази нощ в хотел Крийон, предаде Франс прес.

Проявата откриха актьорът Форест Уитакър, хванал под ръка дъщеря си Трю Изабела Съмър Уитакър.

Дебютантките започнаха първия танц под звуците на валс на Щраус. Бързо обаче музиката беше сменена и танцът продължи под звуците на "Billie Jean"  на покойния Майкъл Джексън.

Сред дебютантките в Париж тази година бяха Джасмин Ли, внучка на Цзя Цинлин, който е член на постоянния комитет на политическото бюро на Китайската комунистическа партия. Ли танцува със светския хроникьор Стефан Берн. Китай беше представена на бала и от Ариел Хо-Кяер, 16-годишната внучка на Стенли Хо, един от основателите на хазартната империя в Макао. Китай има навика да изпраща млади дами на проявата в Париж от 2003 г. За първи път в бала на дебютантките имаше млади дами от Венецуела и от Австралия. Индия пък беше представена от Адишрий Сингх, наследничка на махараджата на Кашмир. Испания беше представена от Татяна Шин-Ботен, наследничка на банкерска фамилия.

Балът на дебютантките беше ръководен тази година от бившата френска първа дама Бернадет Ширак и дизайнера Кристиян Лакроа. В него участваха и лейди Кити Спенсър, племенница на покойната принцеса Даяна, както и дъщерята на актьора Клинт Истууд - Морган. Самият Истууд обаче не уважи проявата, пише БТА.

Тази година средствата от бала на дебютантките, който винаги се организира с благотворителна цел, ще отидат за деца в затруднено положение от Азия.

Сред партньорите не дебютантките беше и Алесандро Белмондо, син на Жан-Пол Белмондо.