Георги Дочев за първи път разказа за смъртта на Стивън Гейтли
Георги Дочев за първи път разказа за смъртта на Стивън Гейтли / снимкa: Reuters

Стивън Гейтли е бил в невероятно добро настроение, часове преди да почине. Това разказа българинът Георги Дочев, който пръв намери трупа на вокалиста на „Бойзоун" във вила на Палма де Майорка, пише британският в. "Дейли мейл".

Пред изданието Дочев споделя, че се запознал с Гейтли и с неговия съпруг Анди Коулс чрез техен общ приятел на 10 октомври. После триото посетило барове и клубове, като в един от тях дори танцувало прочутия лунен танц на Майкъл Джексън под звуците на парчето на Джако "The Way You Make Me Feel".

"Стивън създаваше действително впечатление за забавно, приятелски настроено и много симпатично момче", споделя Дочев пред британското издание.

Българинът разказва и как е намерил тялото на Гейтли. След като той, Гейтли и Коулс се прибрали във вилата на Гейтли в Палма де Майорка, тримата заспали на дивана, като главата на вокалиста на "Бойзоун" била върху гърдите на Дочев, а Коулс лежал до тях. Към 5,30 сутринта българинът се събудил и се преместил в спалнята. Около 10,30 сутринта Дочев се върнал в дневната и седнал на дивана до лежащия там Гейтли, за да изпуши цигара.  Но чак към 13 часа Дочев се опитал да събуди Гейтли, който продължавал да лежи на дивана. Едва тогава Дочев разбрал, че нещо с певеца не е наред и повикал Анди Коулс на помощ.

Когато на мястото дошъл екип на Бърза помощ, нито един от лекарите не говорел испански и Дочев трябвало да превежда думите им на Коулс. Лекарите помолили съпруга на Гейтли, който държал вокалиста на Бойзоун в прегръдките си, да повери тялото на техните грижи.

По-късно аутопсията показа, че Гейтли е починал от естествена смърт. Полицията пък заключи, че около кончината му няма нищо подозрително, пише БТА.

Пред "Дейли мейл" 25-годишният Дочев разказа също, че поддържа връзка с Анди Коулс чрез смс-и. Той призна, че дори е посетил отново вилата, в която почина Гейтли.