Регионален печат в събота
Регионален печат в събота / netinfo

Д-р Михайлов и Атанасова най-заможни от депутатите. Това е водещото заглавие на „Утро”. Русе е изпратил във властта добре задоволени материално хора или поне това сочат имуществените декларации на новите депутати, областния управител и заместниците му. С най-солидна семейна собственост в групата на ГЕРБ е депутатката Десислава Атанасова. Съпругът й Красимир Атанасов е бизнесмен с две фирми-„Мравка” ЕООД и „Декра строй” ЕООД. За черни дни е скътал 39 000 лева, докато самата Десислава Атанасова и синът им са доста по-скромни в спестяванията-общо имат 2500 лева.

Болни картофи от Европа сложени под карантина. Заради съмнение за болест по картофите, внос от ЕС, всяка пратка, минаваща през ГКПП-Дунав мост, подлежи на специален контрол от Националната служба по растителна защита, съобщи началникът на Митница-Русе Стефан Златков.

200 души извиха опашка заради обява за работа, пише на трета. Офертата беше за частна бензиностанция. Никой не знаеше каква заплата се обещава, или колко души ще бъдат наети. Всички просто стояха и чакаха за хляб. 5055 са безработните в Русе по официалната статистика, на която никой не вярва.

На пета е публикувано интервю с журналиста Александър Недков, който казва : Излизам от терена, но оставам в играта. На 2 декември журналистът от програма Север на РТВЦ /Русе/ ще отиде за последен работен ден. Той обаче едва ли ще се примири с понятието пенсиониран журналист, защото просто такъв няма. Работи му се още, и то как-след 40-годишна практика, включително и в „Утро” няма как да е иначе.

Докторите настръхнали заради договорите си, е водещото заглавие на „Бряг”. “Имам информация, че лекари са били привиквани в РЗОК и са били принуждавани да подадат документите си за подписване на индивидуални договори за 2010 година в срок до 15 декември, макар че няма подписан Национален рамков договор за 2010-а и все още предстоят законодателни промени. Това е все едно да ни карат да подпишем бял лист хартия”. Това заяви вчера  д-р Виделина Даскалова, председател на Русенската колегия на БЛС.

Започват масови проверки за продажба на риба около Никулден. Ветеринарните инспектори от ДВСК започват масови проверки за предлагането на риба и рибни продукти в периода около големия празник Никулден, съобщиха от РВМС в Русе.

Коледният фестивал`2009 направен с тъжен бюджет. Програмата на тазгодишния коледен фестивал бе направена с тъжен бюджет. Това каза вчера на пресконференция за старта на различните инициативи заместник-кметът по хуманитарни дейности Володя Кенарев.