Пестим енергия с магическа кутия за готвене
Пестим енергия с магическа кутия за готвене / netinfo
Пестим енергия с магическа кутия за готвене
23847
Пестим енергия с магическа кутия за готвене
  • Пестим енергия с магическа кутия за готвене

75 процента енергия и около 2 часа време на ден ще спести всяко домакинство с новата т. нар. „магическакутия за готвене. Това съобщи авторът на изобретението Пламен Божилов на официалното му представяне. Уредът се смята за изобретението на годината за енергийна ефективност.

В магическата кутия за готвене магия няма. Тя е направена от рециклирана хартия, трае за цял живот и действа на основата на отдавна известни природни закони. Изработена е за осем месеца и тежи 2 килограма.

Пламен Божилов обяснява как точно работи: „Взимате тенджерата, пълните я с продуктите, които са по рецепта, след като сложите това нещо на огъня, то трябва да заври. Ще задържите 4-5 минути, за да се изравни температурата във всички продукти. След това взимате тенджерата, слагате я обратно в кутията, затваряте и сте свободни – кутията започва да готви. Храната, понеже е много висока температурата, се запазва непроменена много дълго време. Това е едно от условията да не се разрушат витамините, вкусовите качества”.

Кутията задържа сготвеното топло до 15 часа и съответно, претоплянето на храна вече отпада. Приготвената по този начин храна запазва изцяло качеството на продуктите. Кутията може да бъде ползвана както в дома, така и навън. Цената на този уред варира между 60 и 115 лева.

Пестим енергия с магическа кутия за готвене
netinfo