Кампания Моята коледна картичка за теб организира Митрополията
Кампания Моята коледна картичка за теб организира Митрополията / netinfo

В навечерието на Рождественските празници Русенската света митрополия с благословението на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит организира благотворителна кампания под наслов “Моята коледна картичка за теб”. Целта на кампанията е набиране на средства за закупуване на подаръци за децата от Дом “Майка и дете”.

Средствата ще се набират чрез продажбата на коледни картички, изработени от учениците и техните учители в часовете по СИП – Религия. В кампанията ще участват ученици от ОУ “Братя Миладинови”, СОУ “Йордан Йовков”, ОУ “Тома Кърджиев”, ОУ “Олимпи Панов”, ОУ “Никола Обретенов”, ОУ “Ангел Кънчев”, ОУ “Иван Вазов”, СОУЕЕ “Св. Константин-Кирил Философ”, СОУ “Васил Левски”, ОУ “Неофит Рилски” – с. Копривец.

Кампанията стартира официално на 30 ноември (Андреевден) в църквата “Света Троица”. Картичките ще се продават в храмовете до 15 декември, а така също и от доброволци. В храмовете ще има поставени и кутии, в които желаещите ще могат да пуснат допълнително средства за кампанията.