Анти-СПИН кампания ще се проведе в Шумен
Анти-СПИН кампания ще се проведе в Шумен / Sofia Photo Agency

Във връзка с отбелязването на Световния  ден за борба със СПИН - 1 декември, в община Шумен ще се проведе ежегодната анти-СПИН кампания  под мотото „Бъди в час!". Програмата предвижда провеждане на две обучения по връстников подход на тема „ Рисково сексуално поведение сред подрастващите ". Те ще се състоят на 30.11. и 1.12 от 10.00 ч. в клуб „ Връстници обучават връстници" в сградата на БЧК - Шумен.

На 1.12. от 10.00 часа пред ДКТ „ Васил Друмев " доброволци от БЧК  ще издигнат  червена пандела от балони  - символ за съпричастност към заразените с вируса ХИВ по света. От  17 ч. до 19 ч. на нарочно изграден за събитието екран пред театъра  ще има прожекция на тема „Рисково сексуално поведение, полово предавани болести и СПИН". На гражданите ще бъдат предоставени информационно-образователни материали и презервативи.

Дебат на тема „Страхуват ли се младите хора от СПИН" ще се състои на 1.12 от 13.30 ч. в стая № 26 на СОУ „ Йоан Екзарх Български ".

Традиционното безплатно и анонимно изследване на СПИН в Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве тази година ще продължи до 5.12.

Изпълнението на анти-СПИН кампанията „Бъди в час!" на местно ниво е част от Проект по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН ", изпълняван от БЧК-Шумен, Общински здравен център и Регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве.