Значка Златна книга  ще получи габровската драма
Значка Златна книга ще получи габровската драма / netinfo

Призът "Златна книга" спечели Габровският драматичен театър в рамките на инициативата "Аплодисменти за България", съобщи за Дарик директорът Невена Митева. Наградата се връчва от Съвета на европейската научна и културна общност и представлява значка, изработена от 24 - каратово злато с формата на отворена книга. Тя се дава за завоюван висок престиж и обществено признание и за принос в развитието на българската култура.

Отличието ще бъде връчено в четвъртък на церемония в Българската академия на науките. По проекта "Аплодисменти за България" се дават награди на обществено признати представители на науката и културата.  

Златна значка получават и кметовете на общини с уникално историческо наследство. Номинациите се правят от 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават златни отличия за принос към развитието на българската наука и култура и са включени в Ръководните Департаменти, наблюдаващи критериите за Номинация -  "Културно наследство",  "Уникални природни дадености",  "Инвестиционен интерес и възможности за развитие".

До момента такива отличия са получили проф. Марко Семов, Вили Казасян, Ириней Константинов, Рашко Младенов, Татяна Лолова, Валя Балканска, Михаил Белчев, проф. Маргарита Младенова, Бойко Ламбовски, доц. Светослав Кокалов,