Баби и дядовци пяха на деца с умствена изостаналост
Баби и дядовци пяха на деца с умствена изостаналост / netinfo

Баби и дядовци от Дома за стари хора - Сливен, отново направиха жест на благотворителност. По покана на директора на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в Кермен, Събина Славова, днес певческата група на дома поднесе букет от песни за децата, по повод деня на Християнското семейство.

Инициативата, която за втора година се организира от социален работник  Цветанка Орешкова, е продължение на посещението на възрастните хора от Старческия дом при децата от Дома за медико-социални грижи за деца в Сливен.

При появата на старите хора, настъпи весело оживление сред децата, всяко дете искаше да ги докосне и поздрави. Няколко дечица се включиха в пеенето, други изказваха радостта си чрез бурни ръкопляскания.

Хористите стоически успяха да задържат емоциите си по време на концерта, но след него сълзите им рукнаха от „незаслужената", според тях, съдба на децата.

В дома в Кермен, в момента,  се отглеждат 43 деца с умствена изостаналост. 80 % от тях са лишени от родителски грижи, а родителите на другите почти не се интересуват от тях.