Жители от община Долни Дъбник протестираха в защита на полицай
Жители от община Долни Дъбник протестираха в защита на полицай / снимка: Дарик - Плевен
Хора излязоха на протест в подкрепа на полица, бил младеж в Долби Дъбник
23652
Хора излязоха на протест в подкрепа на полица, бил младеж в Долби Дъбник
  • Хора излязоха на протест в подкрепа на полица, бил младеж в Долби Дъбник

Над 50 жители на община Долни Дъбник излязоха на протест срещу отстраняването от длъжност на полицай Георги Филатов. Униформеният беше заснет с телефон как бие младеж в РПУ-Долни Дъбник, а записът беше качен в интернет.

За да подкрепят Филатов, пред сградата на общината се събраха жители на селата Петърница и Бъркач, където той е бил квартален полицай, колегите му от полицията в Долни Дъбник и граждани. Те поставиха своите искания за справедливост чрез плакати с надпис "Върнете ни полицая". Според протестиращите заснемането на скандалния видеоклип е подготвено предварително, за да се дискредитира Георги Филатов.

"Един от малкото, които си вършат работата както трябва, и те гледат сега как да го елиминират от системата. Това всичко е с цел. В този клип просто те го провокират. Отпред са го псували на майка, за да може той да тръгне да го бие, те да го заснемат и да го изгонят от работа", каза Красимир Борисов, един от протестиращите.

По време на символичния протест колегите на Георги Филатов отказаха коментар на разигралата се случка в местното РПУ. Сред протестиращите имаше и познати на бития Калоян, които го определиха като лошо момче, което пие и участва в побои.

Жителите на Община Долни Дъбник са събрали и подписка с близо 2000 подписа, за да защитят отстранения временно от длъжност полицай. Тя вече е предадена в кметството.

Други новини от Плевен