Учат деца на здравословно хранене
Учат деца на здравословно хранене / снимка: Интернет

Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве в Благоевград  организира редица  инициативи в рамките на  Седмицата за борба със затлъстяването, която е под мотото „Плодове и зеленчуци за здраве”

Целта на  инициативата на здравното министерство е да се информира  населението за начина на здравословното хранене, както и да се ограничи тенденцията за нарастване на  наднорменото тегло при децата. 

Здрвната инспеция в Благоевград  организира редица  инициативи в подкрепа на борбата със затлъстяването.

В 13:30 часа днес в парк "Бачиново" ще бъде поставено началото на спортния празник под надслов "Да спортуваме заедно сред природата". В проявата ще вземат участие 250 деца от школите по баскетбол, волейбол, спортна гимнастика, спортно ориентиране и тенис на маса към Обединен детски комплекс.

Експертите от РИОКОЗ ще раздават здравно-образователни брошури и ще изчисляват индекса на телесната им маса.


На 23-и ноември от 14.30 часа в къща Математика в кв.„Вароша” ще бъде проведена анкета за здравословните навици на хранене.

На 24-и ноември Кукленият театър в Благоевград ще представи постановката  „Приказка за зъбките”.

На 27-и ноември специалист-готвач ще обучава децата от ЦДГ 1 "Ведрица" в приготвянето на здравословна храна. В същия ден в детското заведение ще се  проведе открит урок за избор на разнообразна и здравословна храна, съобщават от здравната инспекция.