Пуснаха под гаранция шефовете на комплекса в Павел баня
Пуснаха под гаранция шефовете на комплекса в Павел баня / Dariknews.bg

Старозагорският Окръжен съд пусна под гаранция от по 5 хиляди лева директора на Оздравителния балнеолечебен комплекс в Павел баня - 56 годишният Никола Иванов Колев и на управителката на стола и ресторанта към комплекса- 47 годишната Нели Петрова Гезенчова.

Двамата бяха задържани при полицейска операция в комплекса миналия четвъртък. На Колев и Гезенчова бе повдигнато обвинение длъжностно присвояване в големи размери, престъпление по чл.202, ал.2, т.1 от НК, за което е предвидено лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Първоначално двамата бяха задържани за 72 часа, след което в две поредни заседания Районният съд в Казанлък в неделя им определи нова мярка - задържане под стража.

Колев и Гезенчова бяха задържани след като при акцията на полицията в кухнята и складовите помещения на комплекса бяха открити и бракувани големи количества месо, риба и колбаси, с изтекъл срок на годност. Констатирано бе също, че те са били предназначени и са използвани за консумация от настанени по програмата на НОИ в комплекса, както и за свободна консумация в ресторанта към него. В друго складово помещение бяха намерени големи количества други хранителни продукти, без установен произход, производител и срок на годност.

Мотивът на Окръжния съд за освобождаването на двамата задържани днес е, че няма опасност те да се укрият.

С решение на Районния съд в Казанлък от края на миналата седмица Никола Колев и Нели Гезенчова са отстранени от длъжностите, които заемат до края на разследването срещу тях.