Великотърновски дует спечели първа награда от престижен конкурс в Молдова
Великотърновски дует спечели първа награда от престижен конкурс в Молдова / netinfo

Дуетът Михаела Филева и Пламен Борисов от Велико Търново се завърнаха с първа награда от Международен конкурс в Молдова. Двамата възпитаници на естрадно студио "Румина" са завоювали престижното отличие в най-голямата възрастова група 16 - 40 години, в конкуренция с още осем професионални дуета. В Седмото издание на конкурса са участвали изпълнители от осем държави - Русия, Узбекистан, Украйна, Германия, Латвия, Румъния, Италия и България.

Великотърновският дует е спечелил наградата с изпълнението на две песни - една серенада от репертоара на известен молдовски дует и българската естрадна песен "Моля се" на Васил Найденов и Силвия Кацарова.

Михаела и Пламен бяха определени за "Млад дует на България" на музикалния конкурс "Сезони" в Бургас. Михаела, която тази година ще бъде абитуриентка в Природо-математическата гимназия, е носителка на пет Гран Прита и множество награди от международни и национални конкурси. Пламен е ученик в 11 клас на СОУ "Емилиян Станев" и също има едно Гран При и няколко първи награди от престижни конкурси.