Нови извънкласни занимания за селски училища
Нови извънкласни занимания за селски училища / netinfo

По 8 велосипеда, тенис-маси и много други придобивки ще получат децата от три основни училища в община Сливен. Това са ОУ „Св. Паисий Хилендарски" - село Сотиря, ОУ „Хр. Ботев" - село Самуилово и ОУ „Найден Геров" - село Гавраилово". Инициативата се казва „Училищна дъга" и е на Агенция за регионално икономическо развитие /АРИР/ Сливен. Тя цели да създаде благоприятни условия за развитие потенциала на децата като се разширят и разнообразят извънкласните дейности в тези училища.

„За тези дейности е подписан договор с министерство на образованието още на 5 октомври, съобщи координаторът Емил Петков.

Две от училищата, които ще променят своята извънкласна дейност, са средищни, каза Марийка Георгиева, директор на АРИР.

Заниманията целят и намаляването на агресията сред учениците от малцинствата и ще се работи с такива, които са станали жертва на насилие. Формирани са 39 модула за извънкласни занимания в областта на спорта, науката и изкуството. В тях ще бъдат включени 680 ученици от 1-ви до 8-ми клас от трите села.

Децата ще проучват легенди, ще участват в мултимедийни презентации, концерти, изложби, спортни турнири. Предвидено е участие във фестивала на прасковата, карнавално шествие в ОУ „ Христо Ботев".