Ученици от Разлог получиха награда на Европейската комисия за образование
Ученици от Разлог получиха награда на Европейската комисия за образование / netinfo

Учениците от 7 "б" клас в СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” в Разлог и учителката им по английски език Горица Лазарова получиха престижната награда "European Quality Label" на Европейската комисия за образование в рамките на изпълняван от учебното заведение проект.

През изминалата учебна година децата са използвали различни софтуерни продукти, с чиято помощ са изработени презентации, кратки филмчета и анимация на определени текстове. Всички материали са на английски език, което е помогнало за усвояване на преподаваното учебно съдържание.

Основната цел на проекта, който се осъществява в партньорство с училище в Естония, е да насърчи използването на информационни комуникационни технологии в обучението по всички учебни предмети.
   
Проектът на СОУ „Братя Каназиреви” Разлог е награден с Национален знак за качество, който се присъжда от Националното звено за координация. Следва и голямото признание - Европейски знак за качество. Той се връчва от Централното звено за координация на Европейската комисия по образование в Брюксел на училища и проекти, в който поне двама партньори са получили Национален знак за качество. От октомври 2009 Европейският знак за качество се присъжда само веднъж в годината.