Шанс за младите фантасти на Бургас
Шанс за младите фантасти на Бургас / netinfo

На 9 ноември в Бургас бе учредено Дружество на българските фантасти “Тера фантазия”. В него членуват автори от всички жанрове, свързани с фантастиката. Първоначалният замисъл беше да се основе местно дружество, но поради големия интерес към сдружението, в него се включиха автори от цялата страна – съобщават от Община Бургас.

Бургас е отново първи в тази област. Припомняме, че през 1968 г. в града ни е основан първия в страната клуб „Тера фантазия”, който през миналата  година празнува своята 40 годишнина. Юбилеят бе отбелязан с провеждането на първия в страната Фестивал на фантастичните изкуства.

Дружеството на българските фантасти взе решение за обявяването на  конкурс за фантастичен разказ от млади автори на средношколска възраст – от 14 до 18 години, по време на първото си учредително събрание. Конкурсът е пряко свързан с празника на града ни.

Изисквaнето е тематична насоченост на фантастичните сюжети и действието да е свързано с Бургас и неговото миналото, настоящето и бъдеще, бургаския залив, морето и екологията. Обявяването на резултатите и награждаването  ще се състои на 16 декември.  Творбите трябва да бъда изпратени до 10 декември 2009 г.