За пети път „Ерата на водолея”
За пети път „Ерата на водолея” / Дарик Нюз

Петото издание на фестивала на българския танцов, физически и визуален театър- „Ерата на водолея”, ще се проведе за в Бургас от 5 до 7 ноември. Това  е  единственият форум в България, който прави преглед на постиженията на българските творци, работещи в горепосочените жанрове в България и чужбина.

10 проекта от различни страни ще бъдат представени  в залите на ДТ „Адриана Будевска”. Майсторски клас по танцов и физически театър с презентатия в рамките на фестивала ще проведе известната американско-канадска режисьорка Лезли Бейкър.

Партньори и спомоществователи в провеждането на фестивала са ДТ “Адриана Будевска”, Сдружение “ТанцБГ”, Фондация “За Родопите”, Министерство на културата на Република България, Фондация “Арт Офис”, Австрийско федерално министерство на образованието и културата, Община Залцбург, Област Залцбург, Община Рейкявик, Министерство на културата на Исландия и др.

Главната цел на петото издание  на „Ерата на водолея”  е да даде картина на състоянието на тези жанрове към настоящия момент в България и да съпостави постиженията на българските творци със световните им колеги, обясняват организаторите.

Входът за всички  театрални прояви е безплатен.