Борисов: Ако баща ми беше жив, щеше да каже „Сине, ти си будала
Борисов: Ако баща ми беше жив, щеше да каже „Сине, ти си будала / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Ако баща ми беше жив, щеше да каже „Сине, ти си будала"
23067
Борисов: Ако баща ми беше жив, щеше да каже „Сине, ти си будала"
  • Борисов: Ако баща ми беше жив, щеше да каже „Сине, ти си будала"

8 млн. лева излишък е постигнат в бюджета за октомври. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който участва на среща с бизнеса по повод 100-те дни от управлението си. Според Борисов - във всички сфери е имало дефицити, когато новото правителство е поело ръководството им и сега за първи път успява да балансира бюджета. Премиерът допълни, че никога не се е ползвал с медиен комфорт

Премиерът Бойко Борисов заяви, че неговото правителство заслужава уважение, само защото се е нагърбило с управлението и то с кабинет на малцинството. „Ако баща ми беше жив, щеше да каже „Сине, ти си будала. Сам да поемеш отговорност, да няма с кой да се оправдаеш дали с Яне, дали с Костов, дали с Мартин, дали с Волен, в смисъл да сме в пакет с официална коалиция", каза премиерът и допълни: „При този пасив в най-тежката икономическа криза - това е само защото имам дълг към държавата". От първия ден започнаха да ми броят дните, каза още премиерът.

Балансирането на бюджета на месечна база е станало благодарение на работата на целия кабинет и въпреки завареното тежко положение.

Например с военните фрегати, за които предишното правителство не е осигурило нито финансиране, нито пък генератори, които да ги поддържат в режим на готовност и по този начин двигателите работят денонощно. „И те сега тези двигатели по 20 000 коня - бум, бум, бум", каза премиерът.

Пред бизнеса Борисов направи и едно признание - че „не го интересува какво мислят политиците". Затова новото правителство ще разчита на идеите на бизнеса.