Конкурс за детска рисунка стартира в Ямбол
Конкурс за детска рисунка стартира в Ямбол / netinfo

Община Ямбол обяви конкурс за детска рисунка - проект на коледна картичка. В конкурса могат да участват деца до VIII клас включително, разделени в две възрастови групи - от I до IV клас и от V до VIII клас. Регламентът на конкурса предвижда да бъде присъдена само първа награда в двете възрастови групи.

Класираните на първо място рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол, а авторите им ще получат парична награда от 50 лева. Номинираните до пето място рисунки и в двете възрастови групи ще бъдат отпечатани като коледни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел.

Крайният срок за представяне на рисунките е 13 ноември 2009 г.

С конкурса стартира подготовката на втората поред благотворителна кампания „Подай ръка - спаси живот". И тази година един от начините за намиране на средства за благотворителност е продажбата на коледни картички с рисунки на ямболски деца. В първото издание на коледната благотворителна кампания „Подай ръка - спаси живот" бяха събрани близо 14 хил. лв., като почти половината от тях са от продадените коледни картички.