Бургас

Грипна ваканция в Бургас

1 ноември 2009 19:51 | Автор: Росица Амелева

Грипна ваканция в Бургас

 

Бургаският областен щаб за борба срещу грипа и острите респираторни заболявания  обяви грипна ваканция за следващите седем дни. Това стана след извънредно заседание в кабинета на кмета Николов. Беше прието решение да се вземат превантивни мерки срещу разпространението както на вируса А /H1N1/, така и на всички останали, върлуващи през есенно-зимния сезон.

Тези мерки включват преустановяване на занятията в училищата през следващите пет дни – от 2 до 7 ноември. Освен това се забраняват свижданията в болничните заведения, отлагат се плановите операции, женските и детски консултации, имунизациите.

Детските градини и ясли ще продължат да работят, но в условията на засилен филтър към посетителите. Родителите няма да бъдат допускани в тях. Служителите в детските заведения ще поемат децата още от входа и ще следят здравословното им състояние. Децата със симптоми на вирусно заболяване ще бъдат изолирани, а родителите им ще трябва да ги приберат и подложат на лечение.

На всички директори е дадено указание утре да включат в менюто на детските заведения чай, мед и извънредна дажба цитрусови плодове.

Кметът Николов нареди за социалните домове в община Бургас да бъдат закупени противогрипни ваксини.

На 7 ноември щабът ще заседава отново и ще вземе решение за по-нататъшните си действия.

 

 Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Омагьосаната къща (2013)

Гръм е изоставено малко коте, което се лута само и изгубено из града. Една нощ, докато търси подслон...

Жена пътува за пръв път със самолет и си намира удобно място до прозореца. Едва се настанява, когато се появява някакъв мъж и заявява, че… Виж още