Къде е талантливото дете?
Къде е талантливото дете? / departments.bloomu.edu

Традициите на своето училище чрез поредица от  фотоизложби, есета и театрални постановки ще пресъздават бургаски ученици. Дискусии за околната среда и екологията на родния край и младежки фестивали са друга част от дейностите по проект на Община Бургас за обогатяване извънкласните и извънучилищни занимания на децата.

Проектът – „Училището в моя роден град Бургас - любимо и незабравимо” цели връщане интереса на младите хора към българското училище. В него ще вземат участие 1470 деца от 37 учебни заведения в общината.

До 30 юни 2010 г. те ще организират 12 клуба по екология, 9 театрални клуба, 22 презентации за историята, символите и традициите на учебните заведения и 3 междуучилищни фестивала на теми – „Моят роден край”, „Младежки фестивал на европейските културни ценности” и „Празник на младия еколог”.

Идеята е да открива и стимулира талантливите бургаски малчугани и да развива интересите им в различни направления. Стойността на проекта е над 300 000 лв., а средствата са отпуснати от Европейския Социален Фонд на ЕС и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.