Жена спечели Доброслов
Жена спечели Доброслов / netinfo

Поетесата от Сливен Петя Александрова спечели първата награда в конкурса на третото издание на литературния маратон "Доброслов", който се проведе вчера край димитровградското село Добрич.

40 автори от 12 населени места четоха свои стихове в продължение на часове край манастира "Света Богородица", въпреки мрачното време. Литературният маратон е с претенция да бъде най-дългото четене на стихове в страната. В него и този път участва миналогодишният победител Георги Ангелов.

На димитровградчанина Петко Каневски- един от организаторите на "Доброслов", журито присъди втора награда. Трети е Бисер Бисеров от Сливен.

Тази година конкурсът бе под егидата на кмета на община Димитровград Стефан Димитров и кмета на село Добрич Марин Маринов. Победителите получиха награди в размер на 300 лв. за първо място, 200 лв. за второ и 100 лв. за трето място.

Празникът на изящната словесност "Доброслов" се организира за трета по ред година в село Добрич по повод храмовия му празник- днешният ден на Св. Иван Рилски. Тази година той бе вписан в календара на Министерство на културата, припомни кметът на селото Марин Маринов.