7 деца от Благоевград с награди от националния конкурс “Здравей, ваканция!
7 деца от Благоевград с награди от националния конкурс “Здравей, ваканция! / netinfo

428 рисунки и пластики се състезаваха в тазгодишния национален детски конкурс “Здравей, ваканция!". В Благоевград бяха отличени седем малки художници, а  най-добрите творби са изложени в Младежкия дом.

Конкурсът се организира за 14-та поредна година от Обединен детски комплекс - Благоевград с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката и Националния дворец на децата. Неговата идея е да насърчава децата да развиват таланта и уменията си в областта на изобразителното изкуство.

7 деца от Благоевград с награди от националния конкурс Здравей ваканция"
netinfo

Трета награда за рисунка във възрастовата категория 8-12 години получи Михаела Данаилова от Клуб «За чиста природа» в Благоевград. С поощрителни награди за рисунка бяха отличени третокласниците Бойко Йорданов и Кирил Андасаров, както и 11-годишната Ива Танчева.

Поощрителна награда за колаж получи 7-годишната Илияна Илиева, а колективни поощрителни награди бяха връчени на Кръжока по изобразително изкуство към 9-то ОУ „П.К. ЯВОРОВ” и КЛАС БАТИК към Център по изкуствата с ръководител Цветанка Грънчарова.

От самото си създаване конкурсът се радва на изключително голям интерес, като тази година в него взеха участие 424 деца от 26 населени места от цялата страна, а журито разгледа 428 рисунки и пластики.

7 деца от Благоевград с награди от националния конкурс Здравей ваканция"
netinfo

Според регламента на конкурса, в него могат да участват деца на възраст от 5 до 17 години, разделени в три възрастови групи и две категории. В категория А се състезават деца от училища по изкуствата, профилирани паралелки в СОУ и професионални гимназии, школи по изобразително изкуство към ОДК, ЦРД, Центрове по изкуствата, читалища.

В категория Б са деца от детски градини, начални, основни и средни училища и професионални гимназии, обединени детски комплекси, центрове за работа с деца.