Българинът, намерил Гейтли: Времето лекува всичко
Българинът, намерил Гейтли: Времето лекува всичко / снимкa: Reuters
Българинът намерил Гейтли: Времето лекува всичко
22529
Българинът намерил Гейтли: Времето лекува всичко
  • Българинът намерил Гейтли: Времето лекува всичко

Българинът Георги Дочев, който твърди, че е открил мъртвото тяло на певеца от групата „Бойзон" Стивън Гейтли, разказа пред Дарик как се чувства дни след смъртта на звездата. Дарик е единствената българска медия, пред която Дочев разказа за преживяванията си. Какво точно се е случило в нощта на петък срещу събота миналата седмица в къщата на остров Майорка, ще стане ясно след интервю, за което британски медии ще платят на Дочев и съпруга на починалия певец - Анди Коулс.

Ето какво разказа Георги Дочев, известен на остров Майорка като Джорджо:

Не мога да кажа нищо, защото днес съм бил със съпруга на певеца. Ще изляза и ще дам ексклузивно интервю за британската или английската преса. Сега говорим за сумите и колко ще се плати, за обстоятелствата и къде ще се направи интервюто и всичко това. Не мога да говоря, защото ако давам ексклузива на някой, не може да се говори. Вие, това го знаете много добре.

Дарик не предлага, защото не плащаме за интервюта. Уговорихте ли се какво точно ще кажете в това интервю?

Ще се разкаже каквото е било.

Извън платената част - откога си в Испания?

Личният ми живот ли?

Да, той вече стана обществен.

От четири-пет дни дето е станало това е нормално да не искам да говоря. Аз сега съм зле, аз не съм добре, аз не мога да вървя и да казвам какво е станало.

Не си добре психически или физически?

Всеки ден не намираш умрял човек в къщата, разбирате ли какво искам да ви кажа?

От кога си в Испания?

От много години съм в Испания.

А какво работиш?

В момента уча Психология. Не мога да кажа нищо повече.

Кой курс Психология си?

Трета година.

Според знанията, които имаш по Психология, трудно ли ще бъде да забравиш и преодолееш това, което си видял?

Аз съм силен човек, времето лекува всичко, цялата ми фамилия е тук, приятелят ми е тук и с времето се лекува.

Приятелят ти какво казва за онази вечер в петък?

За това не може да се говори.

Добре, но сега с него сте ОК, така ли?

Да, много добре сме.

Животът ти няма да е същият, така ли?

Не знам, времето лекува.

Предполагам, че няма да искаш да разкажеш какво се е случило в нощта, когато Стивън Гейтли е намерен мъртъв или сутринта след това, но когато вчера говорихме каза, че във вестниците се пишат много неистини, една от тях е, че те е търсила полицията, каква друга неистина има, например за въпросната молитвена поза?

Не мога да говоря никакви такива неща заради семейството му, много е тежко за тях. Не вярвам, че те искат да знаят как е бил, в какво състояние е бил, каква поза е заемал, какво лице е имал, когато сме го намерили. Мисля, че не искат да го знаят, не е приятно за нито един баща или майка.

Ти, срещна ли се с тях?

С кои тях?

Със семейството.

Те са в Ирландия. Аз не знам кога ще се успокоят нещата. В петък ще летим за Ирландия. Не знам как ще се приеме, че ще ходя на погребението, че ще бъда там, защото се говорят неща - дали съм му бил любовник, дали не съм му бил любовник. Аз предпочитам да потъна в земята, да изчезна, да не се знае, да не ме вижда никой. Аз не мога да направя две крачки, без да те следят коли, да ти правят снимки, да те гонят с камери - просто не можеш да направиш две крачки.

Знам, че няма да кажеш, но според това, което се пише ти и приятелят на Стивън сте били в другата стая и ти всъщност си го намерил мъртъв?

Когато направя интервюто, ще се разбере истината - какво и що е било.