Чахова взе сребро
Чахова взе сребро / netinfo

Старозагорската лекоатлетка Красимира Чахова завоюва сребърен медал на 2000 м стипълчейз в първия си старт на Световните игри за ветерани в Сидни, Австралия. Първа е Паола Оливари-Чили, а трета Аманда Комбе от Австралия.

Чахова ще атакува и отличията на 400 м с препятствия, заявила е участие и на 400 и 800 метра гладко бягане. Само преди седмица именитата ни лекоатлетка се завърна с три златни медала от Балканиадата в Измир, Турция. Миналата година старозагорката се окичи със злато и сребро от участието си в първите Европейски игри за ветерани в Малмьо, Швеция.

Красимира Чахова е на австралийския континент, заедно с група от 15 български  състезатели по лека атлетика, плуване, стрелба с лък, бадминтон и ориентиране. Българската група e начело с олимпийската шампионка по гребане Здравка Йорданова, председател на Българската федерация за ветерани спортисти.
Състезанията протичат на Олимпийския комплекс в Сидни с участието на близо 30 000 ветерани, над 30-годишна възраст, от 95 държави. Те се състезават в 28 вида спорт.

Грандиозният спортен форум се провежда веднъж на всеки четири години, като последното издание бе в  Едмънтън, Канада, а следващото ще бъде в италианския град Торино през 2013 г.  Стартовете в Сидни продължават до 18  октомври.