Три златни медала за Валентин Кирилов
Три златни медала за Валентин Кирилов / Диляна Стойчева /

24 състезатели от клуб по ориентиране "Вариант 5" - Търговище взеха участие, при хубаво време и отлична организация в Държавното първенство по спортно ориентиране за деца, юноши и девойки в Севлиево.

В спринтовата дистанция Валентин Кирилов при мъже 16 се класира първи с преднина 27 секунди. При мъже 14 Георги Антонов остана трети на 2 минути след много добрите му съотборници от Габрово и Ямбол.В дългата дистанция отново Валентин Кирилов се класира отлично като завоюва златния медал.Неговият съотборник Слав Вампоров  който беше контузен даде всичко от себе си и се класира втори.При мъже 14 този път Георги Георгиев се класира на трето място,отново след състезателите от Габрово и Ямбол.На 6 секунди Стела Николаева остана четвърта при жени 12. В щафетните бягания мъже 16 в състав Стефан Павлов,Слав Вампоров и Валентин Кирилов се класираха на 1 място.Мъже 14 в състав Александър Александров,Георги Георгиев и Георги Антонов се класираха втори на 1 минута след отбора на Ямбол.Много добре се представиха и при жени 14 Виктория Мариянова,Полина Ганева и Пламена Маринова класирали се на четвърто място.

Според треньорът Петранка Ангелова, състезателите са се завърнали от Севлиево мотивирани да продължат тренировките и да гонят нови успехи.